De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Talentenpool opgezet door Jaap van Zweden - 25-4-2014

25-04-2014
Jaap van Zweden behoort tot de absulute internationale dirigeertop. Hij is chef-dirigent van het Dallas Symphony Orchestra en het Hong Kong Philharmonic Orchestra. Ook is hij gastdirigent bij het London Philharmonic Orchestra en de Berliner Philharmoniker. In 2012 ontving hij de Musical America's Conductor of the Year Award.
Een deel van zijn succes is zijn vroege start. Al op zijn 19e was hij onder Haitink concertmeester van het Concertgebouworkest. Eigenlijk veel te jong om zoveel druk op zijn schouders te hebben. Met deze ervaring in gedachten besloot Van Zweden om een talentenpool op te zetten bij het Dallas Symphony Orchestra. Jonge talenten van topconservatoria krijgen advies en begeleiding, zodat zij goed voorbereid aan hun carrire kunnen beginnen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.