De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Neerlands Hoop: Freek de Jonge - 12-5-2014

12-05-2014
Freek de Jonge is groot geworden dankzij Neerlands Hoop In Bange Dagen, het legendarische cabaretduo met Bram Vermeulen, dat bestond van 1968 tot 1979. Onderdeel van ons cultuurgoed, niet in de laatste plaats door de protestacties tegen Nederlandse deelname aan het WK voetbal van 1978 in Argentini, omdat dictator Jorge Videla daar aan de macht was.
In 1979 nam Freek de beslissing om voortaan solo op de planken te gaan staan, een klap in het gezicht van Bram Vermeulen. Het werd een vechtscheiding, die na jaren strijd werd bijgelegd. Vermeulen overleed in 2004 na een eigen succesvolle carrire.
Voor Freek de Jonge is het hoofdstuk nog niet afgerond. Hij heeft net de opnames voor een nieuwe CD met de liedjes van Bram Vermeulen afgerond en is bezig met een theatervoorstelling waarin hij onderzoekt wat Neerlands Hoop nu precies was

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.