De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nieuwe Nederlandse woorden: Ton den Boon, Ronald Snijders - 15-5-2014

15-05-2014
Woorden komen en gaan. Bedstede is uit. Maar wat is in? Daarover gaat Ton den Boon. Hij is hoofdredacteur van het Van Dale woordenboek, a.k.a. De Dikke Van Dale. Elk half jaar voegt hij nieuwe woorden toe. Soms saai: aanslagreiniger. Maar soms ook smeug, wat dacht u van pisnicht of doggystyle?  Hoe maak je de keuze om het woord op te nemen? En wat kun je vervolgens voor leuke dingen met die nieuwe woorden doen? Aan tafel Ton den Boon en schrijver, tv-presentator en komiek Ronald Snijders. Laatsgenoemde is mede-auteur van 'De Alfabetweter', een absurdistisch woordenboek waarin duizenden zelfbedachte nieuwe woorden en betekenissen zijn opgenomen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.