De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD University presenteert: De Koe door Robert Kranenborg

06-06-2014
Topkok Robert Kranenborg geeft op vrijdag 13 december op uitnodiging van De Wereld Draait Door college over: De Koe. Voor 1100 toehoorders en uiteraard de televisiekijker brengt hij voor DWDD University vanuit de Gashouder in Amsterdam een culinaire ode aan de koe, van kop tot staart.

Er zijn vier miljoen koeien in Nederland. Een oer-Hollands dier dat wereldwijd bekend staat om de hoge melkproductie. Met vlees als uniek bijproduct. De mooiste delen van de koe eindigen vaak in de gehaktmolen of in de worst en daarmee doe je het dier, tot grote frustratie van Kranenborg, geen recht. In zijn college rekent hij af met een aantal hardnekkige mythes onder het motto: Weet wat je eet, kauw, eet minder maar beter vlees.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.