De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Beeldjagers: bijzondere fotocollecties - 8-9-2014

08-09-2014
De wereld is vergeven van foto's, het kiekje is alomtegenwoordig. De stortvloed aan beelden schreeuwt om ordening en dat is precies wat legio verzamelaars doen: foto's met een heel specifiek en het liefst ook vreemd onderwerp samenbrengen. Fotoredacteur Frank Schallmaier geeft wekelijks een inkijkje in n van zijn vele collecties in De Volkskrant, bijvoorbeeld over de mislukte handenschudderij van president Hollande.

Op zaterdag 8 november presenteert het MOTI museum in samenwerking met De Volkskrant en het Chass Theater Beeldjagers: een dag over bijzondere beeldcollecties en hun verzamelaars. Selby Gildemacher Suus van den Akker reageerden op de oproep van het museum en stuurden hun fotocollecties in. Selby beschikt over een grote verzameling onbedoelde zelfportretten, Suus heeft honderden foto's van mensen die poseren met een prijs verzameld. Wat zijn hun beweegreden en hoe komen ze aan de foto's?

Je kunt tot 1 oktober 2014 ook zelf collecties insturen!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.