De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ben Ali Libi: Hans Klok, Dirk Jan Roeleven, Jules Schelvis - 13-11-2014

13-11-2014
Michel Velleman was Ben Ali Libi,  een Nederlandse goochelaar. Hij was joods, is in de oorlog gedeporteerd naar kamp Sobibor en heeft dat niet overleefd. Tijdens zijn leven geen beroemde superster, maar zijn artiestennaam werd wel vereeuwigd dankzij het aangrijpende gedicht van Willem Wilmink.
Documentairemaker Dirk Jan Roeleven maakte ooit een film over Wilmink en kwam zo op het idee een film over Ben Ali Libi te maken. Hij vroeg Hans Klok de trucs voor te doen die een goochelaar in Ben Alis tijd zou opvoeren. Ook is hij op zoek naar mensen die de goochelaar gekend hebben.

Dirk Jan en Hans zitten beide aan tafel met schrijver en Sobibor-overlevende Jules Schelvis,  die het gedicht zal voordragen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.