De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Richard III herbegraven - Gijs Scholten van Aschat, Halina Reijn en Hans Kesting

24-03-2015

De Engelse Koning Richard III regeerde slechts 2 jaar, van 1483 tot 1485, toen hij omkwam op het slagveld. Hij staat te boek als een wreed en gewetenloos heerser dankzij het toneelstuk dat Shakespeare over hem schreef. Historici betwijfelen echter of dat beeld op waarheid berust.
Drie jaar geleden vonden archeologen onder een parkeerplaats in Leicester zijn overblijfselen. Zijn misvormde rug vormde aanleiding voor een vermoeden dat bevestigd werd door DNA onderzoek. Donderdag wordt de koning herbegraven, dit keer wel met pracht en praal. Vele Engelsen betoonden de vorst de laatste eer. We bespreken Richard III met 3 acteurs. Gijs Scholten van Aschat  speelde hem in 2010, Halina Reijn speelde de vrouw van Richard III en Hans Kesting gaat vanaf juni de koning spelen in Kings of War bij TGA.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.