De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Aanpassen Geneesmiddel Vergoeding Systeem

07-04-2015
Hans Clevers is hoogleraar moleculaire genetica en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Samen met kinderlongarts Kors van der Ent publiceert hij vandaag een brief waarin hij aankaart dat het huidige vergoedingsysteem voor medicijnen is achterhaald en achterblijft op de ontwikkelingen in de medische kennis. Met als voorbeeld de taaislijmziekte patint Fabian (17). Zijn ziekte is zo uitzonderlijk dat het onmogelijk is om medicijnen te testen, goedgekeurd te krijgen en in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS) opgenomen te laten worden. Wat moet er veranderen?  Hans Clevers, Kors van der Ent en Fabian leggen uit.

Eerder stelde Hans Clevers een vraag aan de Nationale Wetenschapsagenda. Heb jij een vraag voor de wetenschap? Stel 'm hier!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.