De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Jack van Gelder verlaat NOS

07-09-2015
Het einde van een tijdperk: Jack van Gelder stopt als sportverslaggever bij de NOS. Zijn enthousiaste en zinderende commentaar was sinds 1975 (!) te horen bij Langs de Lijn en vanaf 1985 bij Studio Sport. Hij gaat vanaf 15 september aan de slag bij de betaalzender Sport 1.

De NOS en Van Gelder gaan als goede vrienden uit elkaar. Zijn afscheid zou vrijdag feestelijk worden gevierd met een speciale uitzending op radio 1. Hij zat klaar om deel te nemen aan die uitzending, maar daarin werd hij door Johan Derksen en sportverslaggever Ben de Graaf nogal hard weggezet. De Graaf gebruikte termen als hysterisch en psychiatrisch om van Gelders commentaarstijl te duiden. Van Gelder besloot daarop de studio te verlaten. Tot overmaat van ramp was zijn driehonderdste en tevens laatste voetbalverslag voor Langs de Lijn de rampzalige wedstrijd van Oranje. Hoe gaat het nu met Jack?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.