De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Grondwet vertaald in het Arabisch

20-10-2015
Nederland staat te boek als gastvrij. Maar is dat beeld nog houdbaar? Er wordt gepleit voor sobere opvang om vluchtelingen te ontmoedigen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff liet een waarschuwing uitgaan dat vluchtelingen lange wachttijden tegemoet zien bij het vinden van een huis of baan. 
Daar komt nu een extra ontmoediging bij: minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk laat de Nederlandse grondwet vertalen in het Arabisch zodat vluchtelingen haarfijn weten wat de normen en waarden in Nederland zijn. Een goed idee? Aad van den Heuvel, al jaren betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling, vindt het symboolpolitiek. Hij gaat in discussie met de minister.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.