De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boek De Belofte: Pieter Hilhorst

04-11-2015
Politicoloog en publicist Pieter Hilhorst werd in november 2012 onverwacht de opvolger van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam. In 2013 werd hij genomineerd tot wethouder van het jaar maar een aantal maanden later kreeg hij veel kritiek toen de gemeentelijke belastingdienst een blunder maakte en 188 miljoen euro foutief aan woonkostenbijdragen overmaakte aan 9000 Amsterdammers.

Ondanks dat hij de schade enigszins wist te beperken verloor hij als lijsttrekker van de PvdA de gemeenteraadsverkiezingen. De partij ging van 15 naar 10 zetels, een historische nederlaag. Deze week verscheen zijn boek De Belofte, over de opkomst en ondergang van een politicus.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.