De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Speelfilm 'Publieke Werken' in premire

27-11-2015

D kerstfilm van dit jaar: Publieke Werken, naar het gelijknamige boek van Thomas Rozenboom uit 1999. Dit boek behoort tot het culturele erfgoed van Nederland. Het werd bekroond met de Libris literatuurprijs en werd meer dan 400.000 keer verkocht. 15 jaar geleden zou Publieke Werken al verfilmd worden, maar dat liep op niets uit. Nu waant de kijker zich dankzij de nieuwste visuele effecten in het 19e-eeuwse Amsterdam. In de film zien we de stad veranderen tijdens de industrile revolutie. 30 november gaat de film in premire, 10 december te zien in de bioscoop. Aan tafel hoofdrolspelers Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.