De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Jasper Krabb geeft Kunstcollege: Karel Appel

12-01-2016

De flamboyante Karel Appel (1921-2006) was het bekendste gezicht van Cobra, de avant-gardebeweging die vlak na WOII werd opgericht. Cobra wilde pure kunst maken, het scheppingsproces moest spontaan verlopen, zoals bij kinderen en geesteszieken. Bij het publiek ontstond het idee van met verf smijtende, aankliederende kunstenaars die deden wat hun kinderen ook zouden kunnen.

Dat de kunst van Cobra heel wat meer behelst wil het Gemeentemuseum Den Haag laten zien in een grootse overzichtstentoonstelling van het werk van Karel Appel, die op 16 januari de deuren opent. Hoog tijd voor een college over Karel Appel door Jasper Krabb.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.