De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ballet over Mata Hari

03-02-2016
Het ballet Mata Hari gaat op 6 februari in premire in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Het Nationale Ballet maakte een dansstuk over danseres Mata Hari die op 15 oktober 1917 door een vuurpeloton om het leven kwam. Mata Hari werd als Margaretha Geertruida Zelle in Leeuwarden geboren. De Friezin danste tijdens de Eerste Wereldoorlog in Parijs en werd beschuldigd van dubbelspionage wat haar fataal werd.

Aan het levensverhaal van de mysterieuze danseres is dus nu een balletvoorstelling gewijd.  Aan tafel Ted Brandsen, choreograaf en artistiek leider van Het Nationale Ballet en Peter Vandermeersch, die regelmatig te gast was over De Eerste Wereldoorlog. Dansers Anna Tsygankova en Artur Shesterikov geven vanavond een voorproefje.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.