De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Documentaire 'Levenseindekliniek'

09-02-2016
Euthanasie voor mensen die hun leven voltooid achten is nog altijd een ingewikkeld vraagstuk. Artsen worstelen met juridische en morele vraagstukken, familieleden staan voor vaak moeilijke keuzes. Maar ook de oudere met doodswens zit met ethische en praktische problemen. 

Vier jaar geleden werd hierom de Levenseindekliniek opgezet. Mensen die geen hulp krijgen van hun (huis)arts of moreel gecompliceerde zaken kunnen hier terecht. Marcel Ouddeken en Hans Kema volgden anderhalf jaar lang de medewerkers en patinten van de Levenseindekliniek. Het leverde een indrukwekkende documentaire op met aangrijpende beelden van mensen in de kwetsbaarste uren van hun leven. Aan tafel: arts Remco Verwer en psychiater Gerty Casteelen.

De docu wordt uitgezonden op maandag 15 februari om 20.25 uur bij NTR op NPO 2.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.