De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 18-2-2016

18-02-2016

Vanavond in DWDD:
Apple Inc. versus de FBI Federal Bureau of Investigation: De FBI wil dat Apple helpt bij het kraken van de telefoon van een van de San Bernandino-schutters. Maar Apple vindt het gevaarlijk om een achterdeur in de software in te bouwen. Andere tech-bedrijven scharen zich achter het standpunt van Apple in deze privacy-zaak. Aan tafel: Alexander Klpping.

- Een hoogtepunt van de jaren 60: het pozie-festival in Koninklijk Theater Carr in 1966. Geen saaie pozie-voordrachten, maar dichtkunst van de nieuwe tijd. Hier werd voor een groot publiek duidelijk dat de traditionele dichtkunst had afgedaan, zoals eigenlijk alle tradities in die tijd overboord gingen. K. Schippers las er een lijst straatnamen voor. Met hem vieren we het 50-jarige jubileum van dit revolutionaire dichtfestijn.

Tommy Cooper, de beroemde koning-komiek (en goochelaar!) met de rode fez, stierf op het toneel. De muzikale komedie Not the Tommy Cooper Story is, ondanks de titel, genspireerd op het wonderlijke leven van Tommy Cooper en viert de droefheid van humor. Met de tragikomische acteur Ren van 't Hof en cabaretier JanJaap van der Wal.

Verder is er muziek van het berhippe duo Klyne en onze tafeldame van dienst is Hanneke Groenteman.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.