De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Napraten docu Levenseindekliniek

16-02-2016

Vorige week dinsdag bespraken we in DWDD de documentaire 'Levenseindekliniek' met arts Remco Verwer en psychiater Gerty Casteelen, beiden verbonden aan de gelijknamige kliniek. Programmamakers Marcel Ouddeken en Hans Kema filmden anderhalf jaar patinten en medewerkers van de kliniek voor mensen die hun leven voltooid achten en aan alle eisen voor euthanasie voldoen.

Gisteren was het indrukwekkende portret te zien op tv, het leidde tot heftige reacties. Voorstanders zagen hun argumenten voor humane levensbeindiging versterkt, tegenstanders zagen een kille bureaucratie benadering van mensen met soms vage klachten. Remco Verwer is wederom te gast. Hij gaat samen met directeur van de kliniek Steven Pleiter in discussie met Victor Lamme, hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap, die vandaag in de Volkskrant stelt dat 'dat de Nederlandse euthanasiepraktijk zich op een hellend vlak bevindt.'

De docu is hier terug te kijken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.