De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Pozie-festival Carr 1966 - K. Schippers

18-02-2016
Een hoogtepunt van de jaren 60: het pozie-festival in Carr in 1966. Geen saaie pozie-voordrachten, maar dichtkunst van de nieuwe tijd, met leden van de vijftigers als Lucebert, Hugo Claus, Gerrit Kouwenaar, Remco Campert en Sybren Polet en nu grote namen als Jules Deelder en Gerard Reve. Genitieerd door Simon Vinkenoog, in een mum van tijd uitverkocht en uitgezonden door de VPRO, het was voor een groot publiek duidelijk dat de traditionele dichtkunst had afgedaan, zoals eigenlijk alle tradities in die tijd overboord gingen. Luister maar eens naar de revolutionaire voordracht op het festival van K. Schippers: het oplezen van een lijst willekeurige straatnamen. Met hem vieren we  het 50-jarige jubileum van het revolutionaire dichtfestijn.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.