Elke werkdag, 19:00 op NPO 1

Gemist

 • Aflevering

  De Wereld Draait Door hele uitzending - 4-4-2016

  - Groter dan Wikileaks: de Panama Papers. 11,5 miljoen gelekte documenten van Mossack Fonseca, een Panamees bedrijf gespecialiseerd in financile constructies om grote sommen geld te beheren zonder dat belastingdiensten er weet van hebben. En welke rijkaards worden aan de schandpaal genageld?  Uiteraard usual suspect als voetballers (Messi) en filmsterren (Jackie Chan), maar ook politici als Poetin en, lastig met het referendum in het vooruitzicht, de Oekraense president Petro Porosjenko. 

  De Papers werden gisteren gepubliceerd, internationale media hebben de handen ineengeslagen om de kluif aan informatie de baas te worden. In Nederland werkten Trouw en FD mee. Aan tafel: adjunct-hoofdredacteur Trouw Martijn Roessingh, journalist Jeroen Smit, GroenLinks-voorman Jesse Klaver en onze tech-expert Alexander Klpping.
  - Als de terroristische netwerken in Amsterdam niet snel worden opgerold, is binnen n of maximaal anderhalf jaar onze hoofdstad het doelwit voor een terroristische aanslag. Dat voorspelde (jongeren)imam Yassin Elforkani in Het Parool

  Tientallen moslimjongeren in Amsterdam zijn al zo ver van het padje dat niets hen meer lijkt te kunnen tegenhouden, stelt Elforkani. De terroristische netwerken staan klaar. Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen. Vanavond vragen we hem meer over zijn stevige waarschuwing.  
  - The Gospel Sessions zijn terug! Na hun vorige bezoek waren we al aangenaam verrast door de prachtige ode aan soul, blues en gospel. Nu heeft de Amerikaanse Michelle David mt haar swingende begeleiding een geweldig tweede album gecreerd: The Gospel Sessions Vol. 2. En dat belooft veel goeds.