De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Panama Papers

04-04-2016

Groter dan Wikileaks: de Panama Papers. 11,5 miljoen gelekte documenten van Mossack Fonseca, een Panamees bedrijf gespecialiseerd in financile constructies om grote sommen geld te beheren zonder dat belastingdiensten er weet van hebben. En welke rijkaards worden aan de schandpaal genageld?  Uiteraard usual suspect als voetballers (Messi) en filmsterren (Jackie Chan), maar ook politici als Poetin en, lastig met het referendum in het vooruitzicht, de Oekraense president Petro Porosjenko. 

De Papers werden gisteren gepubliceerd, internationale media hebben de handen ineengeslagen om de kluif aan informatie de baas te worden. In Nederland werkten Trouw en FD mee. Aan tafel: adjunct-hoofdredacteur Trouw Martijn Roessingh, journalist Jeroen Smit, GroenLinks-voorman Jesse Klaver en onze tech-expert Alexander Klpping.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.