De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Merkel maakt vervolging komiek mogelijk

15-04-2016

De Duitse komiek Jan Bhmermann maakte in een satirisch filmpje korte metten met Erdogan. De grappen waren grof, zo zou de Turkse president aan seks met schapen doen. Duitsland kent uiteraard vrijheid van meningsuiting, maar volgens een oude wet kan belediging van een bevriend staatshoofd strafbaar zijn. Daar moet de Duitse regering zich dan over uitspreken. Dat is nu gebeurd, de weg voor vervolging is vrijgemaakt. Merkel benadrukt echter dat het oordeel "thuishoort bij de Duitse rechter, niet bij de Duitse regering." Merkel wordt nu verweten naar de pijpen van Erdogan te dansen, om de vluchtelingendeal niet in gevaar te brengen. Aan tafel: Margriet Brandsma, lange tijd correspondent in Duitsland, en onderzoeksjournalist Sinan Can.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.