De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Mohammed Rashid op voorpagina Volkskrant

13-09-2016
Is Schiphol nog veilig? schreef de Volkskrant dik gedrukt op de voorpagina als kop voor een artikel over de extra veiligheidsmaatregelen op de luchthaven. Niks bijzonders, maar bij de kop werd een foto geplaatst van een getinte man met een baard die door de marechaussee wordt aangesproken. De associatie van de gefotografeerde man met islamitisch terrorisme was evident. De man op de foto, Mohammed Rashid, schrok zich een ongeluk. Hij deed nachtenlang geen oog dicht, niet in de laatste plaats omdat zijn familie in Irak gevaar liep nu hij zo in verband werd gebracht met terrorisme. Hij eist schadevergoeding van de krant, morgen is de uitspraak van de rechter. Hij is te gast met advocaat Khalid Kasem.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.