De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Meer succes voor speelfilm 'Elle'

06-02-2017
Opnieuw internationale waardering voor Paul Verhoevens speelfilm Elle: na twee Golden Globes (beste buitenlandse film, beste actrice), nu Beste Europese Film bij de Spaanse Goyas en een Oscarnominatie voor hoofdrolspeelster Isabelle Huppert. Verhoeven zit aan tafel met Rob van Scheers, die hem al 25 jaar op de voet volgt. Zijn biografie Paul Verhoeven. Een filmersleven werd uitgebreid met nieuwe hoofdstukken over het succes van Elle, nieuw fotomateriaal en een voorwoord van Martin Koolhoven.

Aan het eind van het gesprek betwijfelt Paul of hij wel in de VS wil blijven wonen en werken. Ook hij vergelijkt het land zelfs met het Duitsland van 1933, het jaar waarin Hitler aan de macht kwam. De Rijksdag stemde in met de machtigingswet van 1933, waarmee de parlementaire bevoegdheden aan Hitler werden overgedragen. Vele Duitsers besloten daarop om het land te ontvluchten.

Meer film? Ga naar de rubriekspagina.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.