De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Spion van Oranje

25-04-2017
Op 4 mei gedenken we de Tweede Wereldoorlog. Opdat wij de helden niet vergeten. En van die helden is Bram Grisnigt. In het boek Spion van Oranje vertelt de nu 94-jarige Grisnigt zijn opzienbarende verhaal. Hij vluchtte uit Nederland, belandde via drie continenten in Engeland, vanwaar hij weer gedropt werd in ons land. Als piepjonge spion welteverstaan. Hij werd gepakt, verbleef in verschillende concentratiekampen, maar wist uiteindelijk tijdens n van de vreselijke Duitse dodenmarsen te ontsnappen. Bram Grisnigt zit aan tafel met journalist Bram de Graaf, die zijn verhaal optekende.

Meer literatuur? Klik hier en bekijk alle gesprekken en extra informatie over de boeken van de maand terug op de overzichtspagina.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.