Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

Gemist

 • Aflevering

  De Wereld Draait Door hele uitzending - 10-11-2017

  - Zanger/acteur Thomas Acda speelt de hoofdrol in de musical 'Fiddler On The Roof', die afgelopen weekend voor het eerst te zien was in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk is tot april 2018 te zien in acht verschillende steden in Nederland. 'Fiddler On The Roof' kreeg lovende kritieken in diverse dagbladen. Acda vertolkt de rol van Tevje.
  - Wederom een nieuwe toevoeging aan de lijst #MeToo-schandalen: komiek Louis C.K. Vijf verschillende vrouwen brachten in The New York Times hun verhaal naar buiten. C.K. zou zich in het bijzijn van de vrouwen hebben uitgekleed en gemasturbeerd. Zijn film 'I Love You, Daddy' wordt hierdoor niet uitgebracht, zijn geplande optreden in The Late Show with Stephen Colbert gaat vrijdag niet door. Aan tafel: Jessica Durlacher en Casper Sikkema. 
  - Bibian Mentel streed meerdere malen tegen kanker. In 2001 werd daarom haar rechteronderbeen geamputeerd. Ze stapte toch weer op haar snowboard, deed mee aan de Paralympische Spelen van 2014 en won goud! Helaas is nu de kanker voor de negende keer terug, waar ze het boek 'Kut Kanker!' over schreef. Toch hoopt ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar olympische titel te kunnen verdedigen.
  -Siegfried Woldhek was ooit directeur van het Wereld Natuurfonds Nederland, maar koos voor zijn passie: tekenen. En met succes, sinds 1976 illustreert hij onder meer voor Vrij Nederland en, sinds 1980, voor NRC. Maar zijn werk is ook internationaal bekend, het Metropolitan Museum of Art in New York bezit bijvoorbeeld werk van hem. Een selectie uit zijn oeuvre is nu verzameld in het lijvige boek ‘ZieZo’. 
  - De Partizanen buigen zich over Zwarte Piet. 
  - Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts