De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending 15-11-2017

15-11-2017
- Vandaag stond het debat rondom de dividendbelasting centraal in de Tweede Kamer. De coalitiepartijen, maar vooral Mark Rutte, moest het plan om de dividendbelasting af te schaffen verdedigen tegenover een oppositie. Het dividend is het gedeelte van de winst dat een bedrijf uitbetaalt aan zijn aandeelhouders. Op die uitkering wordt nu nog een belasting geheven van 15 procent. Aan tafel: Barbara Baarsma en Prem Radakishun.

- Rijkswaterstaat versterkt de Afsluitdijk de komende jaren om Nederland ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen. In 2018 start Rijkswaterstaat de uitvoering van dit project. Aan ontwerper Daan Roosegaarde is twee en een half jaar geleden gevraagd een bijdrage te leveren aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Dit werd het project Icoon Afsluitdijk. Hij heeft er meer dan 30 maanden aan gewerkt, maar morgen opent dan eindelijk zijn project: Icoon Afsluitdijk.

- De natuurfilm 'Wild' van Luc Enting, laat de schoonheid van de Veluwe zien. We volgen in deze film de vos, het edelhert en het wilde zwijn gedurende de vier jaargetijden. In totaal is hij 2,5 jaar met de film bezig geweest en werd er meer dan 1000 uur aan materiaal gedraaid. Soms waren ze wel een week bezig met het maken van één shot. Enting heeft al meerdere natuurfilms op zijn naam staan, maar dit is zijn eerste film over de Veluwe. De voice-over is ingesproken door André van Duin. 

- Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

- Rapper en programmamaker Akwasi is vanavond de sidekick van Matthijs. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.