De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 16-11-2017

16-11-2017

- Mitch Henriquez kwam in 2015 om het leven nadat hij zeer hardhandig was gearresteerd. Het proces tegen de agenten die betrokken waren bij diens dood kwam vandaag tot een opzienbarend eind; Richard Korver, advocaat van de moeder en twee zussen van Henriquez, zegde het vertrouwen in de rechtsgang op. Aan tafel: Richard Korver.

- Voor de vijfde keer organiseert het 'instituut voor de Nederlandse taal' de jaarlijkse ‘Weg met dat woord’-verkiezing, inmiddels ook een traditie in DWDD. Wij vragen deze keer nieuwe Tweede Kamerleden welk woord volgens hen resoluut uit het Nederlands moet verdwijnen. Aan tafel o.a.: Gijs van Dijk (PvdA), Rens Raemakers (D66), Anne Kuik (CDA) en Peter Kwint (SP).

- Willem Wilmink is dit seizoen prominent aanwezig in onze uitzendingen. Vandaag richten we ons op zijn grote bijdrage aan de Nederlandse kindertelevisie, waaronder Het Klokhuis en De Film van Ome Willem. We brengen het beroemde ‘Deze vuist op deze vuist’, ook van Wilminks hand, vanavond groots met Edwin Rutten, Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, Cyril Directie en De Raad van Toezicht.

Fidan Ekiz is vanavond tafeldame..

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.