De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD hele uitzending - Stand van het Land Special 06-05-2017

06-12-2017

Een speciale uitzending van De Wereld Draait Door. Een uitzending die gaat over de stand van Nederland.

In oktober kwam er een nieuw boek uit van tekenaar Joost Swarte; 'New York Boek'. Een verzameling van de tekeningen die hij sinds 1996 maakte voor het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker. In dit boek staat een tekening die gebruikt werd bij een artikel getiteld ‘The Dutch Model’. Het artikel gaat over de stand van Nederland in 2006. Het blad ging op zoek naar antwoorden op de vraag: hoe kon het ooit zo tolerante Nederland veranderen in een multi-cultureel drama? Joost maakte daarbij een tekening.

Een gesprek over de stand van Nederland nu, 11 jaar later, met tekenaar Joost Swarte, Özcan Akyol, Barbara Baarsma, Bas Heijne, Sywert van Lienden, tafelheer Paul Witteman en zoals elke woensdag Nico Dijkshoorn.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.