De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Voorproefje college Freek Vonk: Superzintuigen

30-11-2017

In zijn derde college vanuit de Gashouder in Amsterdam laat bioloog Freek Vonk ons vrijdag 1 december zien hoe dieren de wereld waarnemen. Wij kunnen alleen maar met verbazing en bewondering kijken naar sommige wonderbaarlijke manieren waarop dieren zien, ruiken, horen, voelen en proeven: ze hebben superzintuigen. 

Van ratelslangen tot sterneusmollen en van vogelbekdieren tot ratten: dieren hebben talloze eigenschappen, waarvan wij alleen maar kunnen dromen. Ze zien andere kleuren, horen een storm van honderden kilometers verderop al aan komen of ruiken landmijnen onder de grond. Vanavond in DWDD een kleine voorbeschouwing.

DWDD University presenteert: Superzintuigen door Freek Vonk is vrijdag 1 december om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.