De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Twan Huys: update #MeToo

14-12-2017

Het is een van de passages uit een ingezonden artikel in The New York Times van de Amerikaans-Mexicaanse actrice Salma Hayek. Ze schrijft dat ze slachtoffer was van seksuele intimidatie door de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein: "Jarenlang was hij mijn monster". Harvey Weinstein spreekt de beschuldigingen van Hayek tegen. "Haar weergave van de gebeurtenissen is niet correct en de mensen die erbij waren, hebben een andere lezing", zo zegt hij in een verklaring.

Ook in de politiek waren er gevolgen dankzij eerder #MeToo-onthullingen; de Republikeinse kandidaat Moore, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik met minderjarige meisjes, verloor zijn senaatszetel in Alabama. Het einde van de #MeToo-onthullingen lijkt nog lang niet in zicht. Aan tafel: Twan Huys.

Lees hier het artikel van Selma Hayek in de New York Times.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.