De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nieuwe film 'Bankier van het verzet'

11-01-2018
Begin maart komt de nieuwe Nederlandse film 'Bankier van het verzet' uit, die over de Nederlandse bankier Walraven van Hall gaat. Hij zette in de Tweede Wereldoorlog een ondergrondse bank op waar zo'n beetje het hele verzet in Nederland mee gefinancierd werd. Met zijn broer Gijsbert van Hall, die later burgemeester van Amsterdam werd, pleegde hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis door onder het oog van de Duitse bezetters tientallen miljoenen guldens uit de staatskas door te sluizen. In de studio komen de acteurs die meespelen in de film: Barry Atsma (Walraven van Hall), Jacob Derwig (Gijsbert van Hall) en Pierre Bokma (Rost van Tonningen). 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.