Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

Gemist

 • Aflevering

  De Wereld Draait Door

  Vandaag werd bekend dat de tekening 'De heuvel van Montmartre met steengroeve' uit 1886 echt aan Van Gogh toeschreven moet worden. Aan tafel de eigenaar van de tekening John Fentener van Vlissingen en kunsthistoricus Teio Meedendorp.

  -Voor de één totale abracadabra, voor de ander een uitdaging om de tanden in te zetten: de jaarlijkse AIVD Kerstpuzzel. Alleen weggelegd voor genieën. Gisteren moesten de antwoorden binnen zijn. En volgens sommigen rekruteert de AIVD nieuwe talenten uit de inzendingen. Wij proberen de puzzel te ontleden met: Desiree van den Bogaart, Jan Beuving en Gwen Kleijn van Willigen.

  - Gisteren verloor de muziek twee grote, weliswaar heel verschillende, muzikanten. Dolores O'Riordan, frontvrouw van The Cranberries en Edwin Hawkins van het nummer 'Oh Happy Day'. Het Matangi Quartet, Marijn van Prooijen, het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Michelle David met The New Gospel Sensation en de Elvis E. Band brengen een ode aan de twee grootste hits van deze artiesten.

  Tafeldame is Dieuwertje Blok.