De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Beeldenstorm

17-01-2018
Volgens De Telegraaf is er in Nederland een beeldenstorm gaande. De J.P. Coen-school in Amsterdam maakte bekend dat de school een andere naam moet krijgen. Dit vanwege de groeiende maatschappelijke discussie over het Nederlandse slavernijverleden. De school kan de eerste UNESCO-school van Amsterdam worden, en de naam van Coen zou daar niet meer bij passen. Coen werd bekend om zijn capaciteiten als bestuurder, maar was ook berucht om zijn meedogenloosheid tegen tegenstanders van de VOC. In september haalde het Mauritshuis een buste van haar naamgever weg omdat die zich zou hebben verrijkt aan slavernij. Ook zij vinden hun naamgever niet onomstreden en daar hebben ze moeite mee. Voor- en tegenstanders staan lijnrecht tegenover elkaar. Vanavond in onze uitzending Piet Emmer, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Leiden, Karwan Fatah-Black, assistent-professor in Leiden, en Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. 

Meer gesprekken? Ga naar de rubriekspagina

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.