De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Oproep Patrick Lodiers: stem voor de donorwet

29-01-2018
Zal elke Nederlander in de toekomst donor zijn, tenzij anders aangegeven? Als het aan D66 ligt wel. Hun wetsvoorstel om iedereen automatisch donor te maken, tenzij bezwaar wordt gemaakt, haalde het nipt in de Tweede Kamer. Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over het initiatief, maar het is de vraag of ook hier een meerderheid vóór de wet zal stemmen. Is het wel de taak van de overheid om zich zo vergaand met de burger te bemoeien? Of wegen de bezwaren niet op tegen de levens die gered kunnen worden? Schelte van der West heeft een ernstige hartkwaal en hoopt snel een donorhart te krijgen. Hij schreef een brandbrief aan Patrick Lodiers om het belang van de wet onder de aandacht te brengen. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.