De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Bénédicte Ficq en René Medema: Aangifte tegen tabaksindustrie

01-02-2018
In 2016 deed advocaat Bénédicte Ficq, namens een aantal maatschappelijke organisaties en patiënten, aangifte tegen de vier grootste tabaksfabrikanten in Nederland. Zij zouden zich schuldig maken aan zware mishandeling, opzettelijke benadeling van de gezondheid en valsheid in geschrifte. Nu sluit hét kankerinstituut van Nederland, het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL), zich aan bij die aangifte. Volgens het AVL is het bestrijden van kanker ‘dweilen met de kraan open’ zolang de tabaksindustrie rokers verslaafd houdt middels nicotine. Aan tafel: Bénédicte Ficq en René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AVL.  

Meer gesprekken? Ga naar de rubriekspagina

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.