De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Waylon over Folsom Prison Blues van Johnny Cash

05-02-2018
50 jaar geleden had de Amerikaanse zanger Johnny Cash een wereldberoemd optreden in de Folsom Prison in de Amerikaanse staat Californië. Deze gevangenis was toen één van de strengst bewaakte gevangenissen in de VS. Dit legendarische optreden werd op lp uitgebracht en is één van de meest geroemde live-albums uit de muziekgeschiedenis. De zanger zei later over het bijzondere concert dat de gevangenen in Folsom Prison het meest enthousiaste publiek was waarvoor hij ooit had gespeeld. Dit optreden werd ook gezien als een ommekeer in de carrière van ‘The man in black’. Hij kampte een tijd lang met een drank en drugsverslaving. In de studio is Jonnhy Cash-fan Waylon. 

Meer gesprekken? Ga naar de rubriekspagina

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.