De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Lex Uiting - 'Nao 't Zuuje'

07-02-2018
Carnaval staat weer voor de deur; het feest waarvoor zuidelijk Nederland plat ligt. De documentaire ‘Nao ’t Zuuje’ (Limburgs voor 'naar het zuiden') is een film van Rob Hodselmans over carnaval in Limburg ('Vastelaovend' genoemd aldaar). Met persoonlijke verhalen van Vastelaovend-vierders wordt de kern van het feest verteld, rode draad is Prins Lex I (Lex Uiting). In 2017 werd hij Prins Carnaval in Venlo. ‘Nao ’t Zuuje’ laat zien dat 'Vastelaovend' het cement is dat alle Limburgers met elkaar verbindt en verbroedert. Het is een uitlaatklep én een moment van zelfreflectie in een decor van feest, melancholie en pure emotie. Vanavond aan tafel zitten Lex Uiting en Jeroen van den Ham.

 

Meer muziek? Klik hier en kijk alle minuutjes én de hele nummers voor aanvang terug op de Muziek Draait Door-overzichtspagina

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.