De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

VR-documentaire 'The Last Chair'

23-03-2018

Zeg Virtual Reality-bril en iedereen denkt meteen aan spektakel als het spelen van levensechte games of achtbaansimulaties. Maar de techniek leent zich voor veel meer; bijvoorbeeld voor een verstilde documentaire. Anke Teunissen en Jessie van Vreden maakten de VR-docu ‘De Stoel van de Laatste Jaren’, waarin we kennis maken met de hoogbejaarde Fred en Egbert, die terugblikken op hun leven.

Dankzij de bril kun je echt in hun leefwereld komen, zo kun je bij Egbert plaatsnemen aan de eettafel. De docu gaat nu de wereld over als ‘The Last Chair’. De Engelse versie werd ingesproken door niemand minder dan Rutger Hauer! Hij zit aan tafel met de 90-jarige Egbert.


Klik voor een preview en meer info

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.