De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD hele uitzending 05-10-2018

05-10-2018
Het was de week van de #Nobelprijzen, maar wegens een #MeToo- schandaal ontbrak één Nobelprijs dit jaar, die voor de Literatuur. Reden voor ons om een eigen DWDD Nobelcomité samen te stellen, bestaande uit: Tom Lanoye, Ellen Deckwitz en Pieter Waterdrinker.

Daan Roosegaarde wil ruimte-afval aanpakken. Bijna 30.000 stukken afval zweven in een baan om de aarde en vormen zo een bedreiging voor bijvoorbeeld GPS-satellieten. Zijn Space Waste Lab-project moet dé oplossing gaan vinden.

Harrie Jekkers schuift aan. Harrie staat na 23 jaar weer voor het eerst solo op het podium, met een nieuwe voorstelling over Den Haag: ‘Achter de Duinen’.

Twee muzikale legendes kondigden dit jaar hun afscheidstournee aan: Paul Simon & Elton John. Voor ons aanleiding om hun prachtige oeuvre door te spitten in een nieuwe rubriek op de vrijdag. Ruben Hein vertegenwoordigt Elton John en Jeangu Macrooy Paul Simon. Vanavond speelt Ruben Hein 'Your Song' van Elton.

Marc-Marie Huijbregts is tafelheer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.