De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

"Weg met dat woord!" 2018

14-11-2018
Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Tijd voor de zesde jaarlijkse verkiezing van het woord dat we volgend jaar niét meer willen horen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij deden elk jaar mee. Dit jaar houden ze geen officiële verkiezing, maar heeft het instituut de meest irritante woorden van de afgelopen 5 jaar verzameld in het boek “Kids, koffietjes & comfortzone”. Gelukkig zetten wij de traditie toch voort en is het vanavond tijd voor “Weg met dat woord!’ 2018.

Aan tafel Barbara Baarsma, Fik Meijer, Jan Brouwer, Mark Deuze en Jannemieke Ouwerkerk.

DWDD Bijwonen? Ga naar bit.ly/dwddbijwonen

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.