De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

50 jaar affaire Hueting - politionele acties in Nederlands-Indië

17-01-2019
50 jaar geleden vertelde Indië-veteraan Joop Hueting in het VARA-programma 'Achter het Nieuws' over oorlogsmisdaden in Indonesië begaan door Nederlandse soldaten. Hij doorbrak daarmee het heersende beeld dat ‘onze jongens’ in Indië alleen maar vrede en veiligheid hadden gebracht. Een storm van kritiek en bedreigingen was het gevolg. Hueting moest na het interview met zijn gezin onderduiken.
Pas vorig jaar is in opdracht van het kabinet een groot NIOD-onderzoek begonnen naar de donkere kanten van de dekolonisatie. Dit onderzoek moet september 2021 af zijn. Hueting zelf zal de uitkomst niet meer horen, hij overleed afgelopen november op 91-jarige leeftijd. Zijn dochter Hanna Hueting zit wel aan tafel, samen met Thom Hoffman en Ad van Liempt.

Meer gesprekken? Ga naar de rubriekspagina


DWDD Bijwonen? Ga naar bit.ly/dwddbijwonen

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.