De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Essay: 'Het leven als tragikomedie' - Tim Fransen

27-03-2019

April is de Maand van de Filosofie. Jaarlijks worden tijdens deze maand door heel Nederland en België filosofische nachten, programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Elk jaar verschijnt er ook een nieuw filosofisch essay. Dit jaar is dat geschreven door comedian én filosoof Tim Fransen. Met als thema ‘Ik stuntel dus ik ben’ schreef hij het essay ‘Het leven als tragikomedie’. Tim betoogt dat het komische niet een tegenpool is van het tragische, maar dat humor juist een alternatief perspectief biedt op ons onvermijdelijke falen.

Meer literatuur? Klik hier en bekijk alle gesprekken en extra informatie over de boeken van de maand terug op de overzichtspagina.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.