De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boerenprotest Den Haag

01-10-2019

Vorige week adviseerde de commissie-Remkes het kabinet om de veestapel fors in te krimpen om de stikstofuitstoot in natuurgebieden te verlagen. Het leidde tot woedende reacties van boeren, zij voelden zich weggezet als milieuvervuilers. Vandaag trokken zij massaal naar Den Haag om hun stem te laten horen. Aanvankelijk mochten er maximaal 75 trekkers op het Malieveld staan, het werden er honderden. Het leidde tot de drukste ochtendspits ooit. De actie lijkt succes te hebben, minister Schouten zei op het podium geen halvering van de veestapel toe te staan zolang zij minister is. Aan tafel: Jesse Klaver, melkveehouder Erik Luiten en varkensboer Ben Hooyer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.