De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

XO saus: Robert Kranenborg en Richard Ekkebus - 3-5-2012

03-05-2012
Robert Kranenborg en Richard Ekkebus zullen in de studio vanavond de beroemde 'Hongkong XO saus' gaan bereiden. XO saus is een relatief (sinds 1980) nieuwe toevoeging aan het oude culinaire repertoire van China. De geschiedenis van XO saus is in nevelen gehuld. Het wordt wel de koning onder de Chinese sauzen genoemd. De glanzende en kruidige saus is genoemd naar de XO cognac, maar gemaakt van o.a. verse en gedroogde pepers, sjalotten, knoflook, topkwaliteit gedroogde sint-jakobsschelpen (conpoy), gedroogde garnalen en Yunnan of Jinhua ham. Het gerecht wordt vooral gegeten als amuse en kan honderden euro's aan bereiding kosten. Vanavond vers gemaakt en opgediend in de DWDD studio.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.