De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

3x jouw Paastijd als kind

27-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
725 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Weet je het nog, jouw Paastijd als kind? Die tijd waarin je waarschijnlijk nog geen flauw benul had waar het feest exact over ging, maar je je wel misselijk vrat aan chocolade eitjes? We nemen je mee op reis langs drie nostalgische paasherinneringen.
1. Paasontbijt
Fallback image for card
Dé start van het grote feest, waar je dan ook dagen naar uitkeek. Het magische moment dat je de trap afliep, warme broodjes rook en bij voorbaat kiespijn kreeg van de chocolade die je deze twee dagen zou gaan verorberen.
Je ogen raakten een veel te vrolijk, geel ontbijtkleed gevuld met voedsel in overvloed: paasstol, mandje warme (luxe!) broodjes, hét roomboterlammetje, je eigen kunstzinnig geschilderde eieren, krentenbrood, te zoet beleg, boterhamworst in paas-editie en uiteraard Matzes met suiker of jam. Plus in het vooruitzicht chocolade, veel chocolade. Het was nu al een topdag.
2. Zoektocht naar chocolade eitjes
Fallback image for card
Maar echt rustig ontbijten zat er niet in. Want in je achterhoofd was je al lang en breed bezig met het bedenken van meesterlijke tactieken om alle verstopte chocolade-eieren te bemachtigen.
Samen met eventuele broertjes of zusjes én je rieten mandje barstte ieder jaar de strijd geheid los.   

3. Eitje Tik, Rikke Tikke Tik
Fallback image for card
Eitje Tik: hét zenuwslopende Paastraditiespel. Zo stond je met een hardgekookt ei in je hand en klotsende oksels tegenover je klasgenootjes en zei je het volgende versje op:  
Eitje tik
Rikke tikke tik
Eitje groot, eitje klein
Wie zal hier de koning zijn?
Op 1-2-3 knalden jullie de hardgekookte eieren tegen elkaar aan, waarna er in ieder geval altijd ééntje stuk ging. Degene met het sterkste, heel blijvende ei won de prestigieuze titel: ‘Eierkoning(in) van de klas’. En hier bleef het niet bij. Op een podium kon je voor de gehele school zelfs ‘Eierkoning(in) van de school’ worden. Wauw.
Volgens onze Paasstatistieken tikt 92 procent van de Nederlanders tijdens Pasen een eitje. En vertel ons niet dat je nooit gedacht hebt aan valsspelen (bijvoorbeeld met haarspray)!

Vrolijk Pasen!

Fallback image for card
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.