Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • 5 studentengrappen die het nieuws haalden

  Thumb studentenhumor artikel

  Gisteren was het team van RamBam te gast. Zij gingen undercover tijdens ontgroeningen van studentenverenigingen en filmden schokkende gebeurtenissen: zo werden bijvoorbeeld astma-medicijnen afgenomen en werd een meisje in haar gezicht gespuugd. Maar studentenhumor blijft een lastig geval; soms leuk, soms ver over de schreef. Kijk maar naar deze grappen die het nieuws haalden:

  Idee

  Een tamelijk onschuldige grap: deze student deed mee aan het programma ‘Het Beste Idee van Nederland’. Vol trots presenteerde hij zijn idee: ‘Eau de Pussy’, bronwater met een, eh, specifiek karakter. De jury was niet meteen enthousiast, maar de maker vertelt dat er online best interesse was voor het spul:

  Klassieker

  Dit is een klassieker uit 2004. Maar wat wil je ook als twee absolute topuniversiteiten het tegen elkaar opnemen: Harvard versus Yale. Yale-studenten deden zich voor als Harvardfans in het vak van Harvard. Ze deelden rode en witte borden uit en zeiden dat hiermee een enorm ‘Go Harvard’ te zien zou zijn. Maar in plaats daarvan stond er dus ‘WE SUCK’ te lezen…
  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/data/images/2070983.jpg

  Beide kampen konden er om lachen. Goed voorbereid, goed uitgevoerd en onschuldig. Zo moet een studentengrap zijn! Bekijk de uitgebreide 'making of':

  Kak

  Iets minder onschuldig is deze grap: een student kakt voor het huis van Jan Smit. Ja dat leest u goed, een jongeman doet overdag doodleuk zijn grote behoefte. Jan Smit zette de student zelf te kakken (hihi) op sociale media:

  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/data/images/1422866311.jpg

  Jan kan normaal wel om een grap lachen, maar deze vond hij te ver gaan omdat zijn kinderen in de tuin aan het spelen waren…

  Kerst

  Een grap met een politiek tintje: Yernaz Ramautarsing, kandidaat van Forum voor Democratie in de gemeente Amsterdam, maakte zich kwaad op Twitter. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zou een kerstboom hebben verwijderd ‘uit ideologische overwegingen’. “Het lijkt erop alsof the war on Christmas Nederland heeft aangedaan” twitterde hij. 
  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/data/images/2011942158.JPG

  Wat bleek: het was slechts een grap, studenten hadden in het kader van de minor Creativiteitsontwikkeling (die bestaat echt!) her en der briefjes opgehangen. Maar Arnhem en Nijmegen hebben gewoon kerst gevierd:

   https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/data/images/4118400848.jpg

  Fout

  Totaal fout is deze ‘grap’: vijf studenten uit Leiden verfden een regenboogzebrapad over en brachten vervolgens de Hitlergroet. Het ‘gaybrapad’, een zebrapad geschilderd in regenboogkleuren, was aangelegd om homo-emancipatie te bevorderen. Het OM was not amused, de mannen werden bijna vervolgd. Uiteindelijk moesten zij enkel excuses aanbieden, de schade betalen en in gesprek gaan met de gemeente Leiden en homobelangenorganisatie COC.

  De mannen hadden gewoon lekker thuis op de bank moeten blijven hangen. Met een pizza'tje:

  Meer lijstjes, exclusieve interviews met gasten en webseries? Bekijk dan hier DWDD Extra!

Gerelateerd