De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Bevrijdingsdag: niets werkt bevrijdender dan een grap

05-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Bassie Adriaan Griekenland
De uitzending van 5 mei staat geheel in het teken van de wankelende Europese eenheid. Geert Mak, Adriaan van Dis en de  oud-directeur van het Internationaal Centrum voor Contraterrorisme, Peter Knoope, bespreken wat het  is in deze tijdgeest dat we nog maar weinig meer moeten hebben van onze buurlanden. Waarom gooien sommigen de grenzen liever dicht, terwijl we uit het verleden weten waar nationalisme toe kan leiden?
Het einde van WOII was het begin van een verenigd Europa. Voor Nederland het begin van een al meer dan 70 jaar durende vrijheid. Reden genoeg voor een lijstje met harde grappen over Europ(e)a(nen), die zonder 5 mei 1945 nooit gemaakt konden worden.
Herman Finkers (Oudejaarsconference 2015, Lust ende Jubel b.v.)
Finkers benut zijn vrijheid om Wilders tegen zijn wil te vergelijken met Hitler en pakt meteen even door met Diederik Samsom en een flinke dosis zelfspot. 
Theo Maassen (Met Alle Respect, 2012, TM Producties)
De open grenzen in Europa betekenden ook: een tsunami aan Poolse aspergestekers. Je herkent ze volgens Theo Maassen al van ver.
Harteveld en Fretz (Revolte, 2014, GV Productions)
Bassie en Adriaan in Europa zou er tegenwoordig héél anders uitzien.
Koefnoen (Zomerspecial Seizoen 11, 2012, AVROTROS)
Maar na wat graafwerk blijkt het helemaal niet nodig om Bassie en Adriaan op Kreta helemaal opnieuw op te nemen, er bestaat al een liedje dat perfect in de huidige tijdgeest past. 
Ronald Goedemondt (Spek, 2004, Hekwerk)
Zelfs voor halve Italiaan Ronald valt het nog niet mee, aan de Middellandse zee.
Martijn Koning (Sint en Nieuw 2015, VARA)
Van sommige vooroordelen kom je als natie nooit af, zelfs niet wanneer de kunst door de realiteit wordt ingehaald. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.