Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Bizarre wetten uit Amerika

  thumb bizarre wetten

  Je haar knippen zonder toestemming van je man, leren schoenen dragen of op zondag met een ijsje in je broekzak lopen. Dat mogen de inwoners uit verschillende steden van de VS niet doen. In Amerika mogen alle staten en zelfs sommige steden hun eigen wetten opstellen en dat zorgt voor wel hele vreemde wetten. Of deze regels ook allemaal even serieus genomen worden is nog maar de vraag, maar het is in ieder geval lachwekkend om te lezen.

  1. Bier & Soep (Nebraska)

  Hopelijk heb je zin in een kommetje soep als je een biertje gaat drinken want in Nebraska mogen bareigenaren alleen bier verkopen als ze tegelijkertijd een pan soep klaarmaken.

  2. Eén seconde zoenen (Halethorpe, Maryland)

   Even een potje lekker zoenen met je grote liefde zit er niet in als je in de stad Halethorpe bent. Daar mag je maar één seconde zoenen. Dat is wel heel erg kort als je bedenkt dat het record van het langst zoenen staat op 58 uur, 35 minuten en 58 seconden.

  3. Ezel in bad (Brooklyn, New York)

   Mocht je ooit een vermoeide ezel in bad willen doen dan mag dat dus niet in Brooklyn. Daar mogen ezels namelijk niet slapen in bad.

  4. Kunstgebit (Vermont)

  Een kunstgebit nodig, maar is je man het daar niet mee eens? Dan heb je een probleem in Vermont, daar mogen vrouwen alleen maar een kunstgebit dragen als ze toestemming hebben van hun echtgenoot.

  5. Goatee (Massachusetts)

   Zoals vrouwen in Vermont alleen maar een kunstgebit mogen dragen met toestemming van hun echtgenoot, mogen mannen in Massachusetts alleen maar een sikje dragen als ze daar een vergunning voor hebben. In Brainerd móéten mannen juist wel een baard dragen.

  6. Chocolade

   In Idaho is het niet toegestaan om je vrouw een doos van meer dan 22,5 kg chocolade te geven. Dat zijn 122625 calorieën en als je bedenkt dat je 2000 kcal per dag mag eten dan is dat genoeg voor 63 dagen voedsel. Een nadeel is dan wel dat je 11.4 kg suiker binnenkrijgt.

  Mart Smeets schreef het boek 'Mijn Amerika' over het land dat hem al jaren fascineert: 


  Bron: https://www.moorsmagazine.com/onzinbak/amerikaanse-staatswetten/

  Bron: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuws/2014/maart/12-vreemde-wetten-uit-het-buitenland

  Bron: http://www.dumblaws.com/laws/united-states/ohio 

Gerelateerd