De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boek '1936, Wij gingen naar Berlijn' - Auke Kok

  •  
08-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
244 keer bekeken
  •  
Boek 1936 Auke Kok
Dank voor je interesse, maar de prijsvraag is gesloten.
10 mei verschijnt het nieuwe boek van Auke Kok, 1936. Wij gingen naar Berlijn.
Met drie gouden en een zilveren medaille keerde Rie Mastenbroek terug naar Nederland, waar de zwemster werd onthaald als de ‘Keizerin van Berlijn’. Maar er waren meer opvallende Hollandse sterren, zoals Tinus Osendarp, die het opnam tegen de legendarische Jesse Owens. De sprinter – en later ss’er – won tweemaal brons en werd door de pers gevierd als ‘De snelste blanke op aarde’.
Na de oorlog werden de Spelen van 1936 beschouwd als een gigantische propagandastunt waarmee Hitler en Goebbels de wereld zand in de ogen hadden gestrooid. Wat betekende dat voor onze atleten? Hadden zij thuis moeten blijven, zoals onder anderen de bokser Ben Bril? Hoe waren de discussies vooraf en waarom zijn sommigen er hun leven lang gebukt onder gegaan? Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders in Berlijn en de tragische nasleep.
  Doe mee aan onderstaande prijsvraag en maak kans op een exemplaar van het boek '1936, Wij gingen naar Berlijn'! Geef antwoord op de volgende vraag: Hoe oud was Rie toen zij de drie gouden en een zilveren medaille won tijden de Spelen van 1936?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.