De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boek 'P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven' - Jet Steinz

  •  
17-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
Boek PS Jet Steinz
Tegenwoordig begint een romance met een appje, of een superlike op Tinder. Maar er was een tijd dat de liefde een aanvang nam en onderhouden werd door middel van brieven. En niet alleen de liefde – ook het uitvechten van ruzies ging per brief, de overdracht van kennis, het wensen van geluk, uitingen van bewondering, treuren en troosten. 
Jet Steinz dook in tientallen archieven verspreid over het land. Daar stuitte ze op vele duizenden brieven, waarvan de 150 mooiste, grappigste, ontroerendste, bepalendste of anderszins opmerkelijkste in dit boek getoond worden, onderverdeeld in dertig categorieën: van de hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens tot Appie Baantjers keurige sollicitatiebrief aan de Amsterdamse politie; en van P.C. Hoofts (met zijn eigen bloed ondertekende) smeekbede aan Helionora Hellemans tot de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh. Steinz schreef dertig gloedvolle lemma’s waarin ze de verschillende genres bespreekt, en licht elke brief apart nog eens kort toe. 
De facsimile’s waarop je elke traan en elke doorhaling van de schrijver kunt zien, de essayerende stukken van Steinz, de brieven die tezamen de geschiedenis van Nederland vertellen: dit boek heeft alles in zich om een klassieker te worden.

Meer over:

boeken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.